Hoe maak ik de buitenkant van mijn caravan/camper schoon?

Ha, vakantie! Je hebt je caravan of camper uit de stalling gehaald en wilt hem klaar maken voor de mooie kampeerreis die je gaat maken. Je wilt graag je caravan of camper eerst grondig schoonmaken voordat de reis gaat beginnen, zodat je met trots de camping op kunt rijden. Maar hoe moet dat? Met de basisproducten van Gently ziet elke caravan of camper er weer spik en span uit!


STAP 1: maak je caravan/camper eerst grondig schoon met Gently Clean, zeker bij achterstallig onderhoud.

Met deze krachtige ontvetter pak je ook hardnekkig vuil aan zoals zwarte strepen en groenaanslag.

 • Doe een flinke scheut van dit product in een emmer water, afhankelijk van hoe vuil de caravan of camper is.
 • Gebruik vervolgens een borstel of stevige spons op de caravan of camper om het product aan te brengen.
 • Spoel goed af met ruim water.
 • Let op: breng Gently Clean niet aan op warme oppervlakken of in de volle zon. Verder is het raadzaam om kleine oppervlakken tegelijk te behandelen, zodat het product geen kans krijgt om in te trekken.


STAP 2: bescherm je caravan/camper met Gently Polish.

Gently Polish heeft een bijzondere samenstelling die niet alleen zorgt voor reiniging van het oppervlak, maar het laat ook een waxlaag achter die wel een seizoen lang meegaat. Ook laat Gently Polish het materiaal weer herleven en glanzen!

 • Schud de flacon met Gently Polish goed voor gebruik.
 • Breng vervolgens ongeveer één eetlepel aan op een stevige, vochtige doek. Wij adviseren vaak een oude thee- of handdoek omdat deze een goed vezelstructuur heeft. Daardoor kan het product nóg beter zijn werk doen.
 • Wrijf kleine oppervlakken gelijkmatig in met de Gently Polish. Je hoeft beslist niet hard te drukken of kracht te zetten, je moet alleen zorgen dat het product overal het oppervlak raakt.
 • Na enkele seconden kan je het behandelde deel oppoetsen met een schone, droge doek. Zorg ook hier weer voor een stevige doek voor het beste resultaat.
 • Let op: zorg dat het product niet indroogt in het materiaal, want dan kan je lelijke vlekken krijgen. Als je direct kleine oppervlakken tegelijk behandelt, dan moet dit geen probleem zijn.


S
TAP 3: ga lekker op vakantie! 

Als je stap 1 en 2 hebt uitgevoerd, kan je heerlijk onbezorgd op vakantie. Je caravan/camper is nu namelijk voor het hele seizoen beschermd, mits je geen krachtige reinigers gaat gebruiken want dan was je de beschermlaag eraf. Wist je dat Gently Polish niet alleen beschermt, maar ook voor een lakverzegeling zorgt? Dit houdt in dat het vuil ook minder snel in het oppervlak trekt, waardoor het veel gemakkelijker weg te halen is. Fijne vakantie!S
TAP 4: geef je caravan/camper tussendoor een kleine wasbeurt met Gently Wash.

Als je graag je caravan/camper toch tussentijds een sopje wil geven, kan je het beste Gently Wash gebruiken. Deze milde hoogglansshampoo verwijdert eenvoudig vuil en laat het oppervlak streeploos en glanzend opdrogen. Gently Wash bevat Carnauba-wax, die de Gently Polish laag zelfs een beetje voedt. Zo heb je niet alleen weer een schone caravan/camper, maar blijft je beschermlaag ook nog eens langer zitten!

 • Gently Wash gaat, net als de Gently Clean, gewoon in een emmer water. Een flinke scheut is voldoende om het sopje te maken.
 • Gebruik ook hier een borstel of stevige spons om het product aan te brengen.
 • Laat het enige tijd inwerken en neem of spuit het af met schoon (warm) water.
 • Let op: ook Gently Wash niet op warme oppervlakken of in de volle zon aanbrengen.

Fijne vakantie!

Bekijk nog meer tips