Je caravan wassen met een snelle wasbeurt

Regelmatig je caravan of camper wassen zorgt ervoor dat hij in topconditie blijft. Bovendien wil iedereen een mooie schone camper of caravan voordat ze op vakantie gaan. Jij toch ook?

Een snelle wasbeurt met de hoogglans caravanshampoo Gently Wash is zo gedaan. De caravanshampoo verwijdert oppervlakkig vuil en daarna droogt de buitenkant van de caravan streeploos en mooi glanzend op. Gently Wash bevat Carnauba-wax, die de eerder aangebrachte waxlaag (Gently Polish) zelfs een beetje voedt. Zo heb je niet alleen weer een schone caravan of camper, maar blijft je beschermlaag ook nog eens langer zitten!

Hoe was je de caravan met Gently Wash? Lees hieronder het stappenplan of bekijk de video, zodat jij iedere keer weer met een schone glanzende caravan of camper op vakantie kunt.

 

Wat heb je nodig om je caravan te wassen?

● tuinslang (gebruik liever geen hogedrukreiniger)
● stevige wasborstel of spons
● emmer met water
● Gently Wash (kijk hier voor een verkooppunt)

Stappenplan caravan wassen

1. Spoel de caravan of camper af met water

Eerst spoelen we de caravan of camper af met de tuinslang. Gebruik liever geen hogedrukreiniger. Caravans en campers hebben een dunne laklaag. Met een hogedrukreiniger kun je onherstelbare schade veroorzaken.
Heb je meer nodig dan een wasbeurt met een sopje, was de caravan dan met onze krachtige ontvetter Gently Clean, want die kan zelfs het hardnekkigste vuil aan.
Lees hier hoe je je caravan of camper een grondige poetsbeurt geeft met Gently Clean.

2. De caravanshampoo doseren

Caravan schoongespoeld? Mooi. Dan maak je nu een sopje.
Vul een emmer met water en doe er een scheut Gently Wash in. Gently Wash zit in een handige doseerflacon, voorzien van maatverdeling. Daar kun je heel makkelijk mee doseren. Draai de dop open en knijp in de verpakking om de doseerkamer vol te laten lopen. Hoeveel caravanshampoo je nodig hebt, is afhankelijk van hoe vuil je caravan of camper is.

Ons doseeradvies:
● Erg vuil? Gebruik 120 ml Gently Wash op 3 liter water
● Gewoon vuil? Gebruik 75 ml Gently Wash op 3 liter water
● Niet zo vuil? Gebruik 40 ml Gently Wash op 3 liter water

3. De caravan insoppen en afspoelen

● Breng de sop aan met een borstelspons
● Laat het sop vervolgens even inwerken op de caravan
● Spoel van met voldoende water en op naar de volgende zijde.

Tips voor een goede wasbeurt

Was één zijde tegelijk
Als je de caravan of camper wast, behandel dan altijd 1 zijde tegelijk om indroging te voorkomen. Indrogen veroorzaakt namelijk lelijke vlekken. En dat is natuurlijk niet het doel van je caravan wassen.

Was je caravan niet in de volle zon
Zoek op een zonovergoten dag een wasplek in de schaduw op. Ook in de volle zon bestaat namelijk de kans op indrogen. En je wilt geen lelijke vlekken op je caravan toch?

Klaar voor vertrek

Nu is je mobiele vakantiehuis helemaal mooi en schoon. Je kunt er weer mee voor de dag komen. Vergeet je voor je gaat ook niet de gasleiding van je kooktoestel te controleren? Hoe je dat doet lees je hier. Fijne vakantie!

 

Waar kun je Gently Wash kopen?

Gently Wash vind je in meer dan 100 kampeerwinkels in Nederland en België. Ga naar verkooppunten en vind een winkel bij jou in de buurt.

Bekijk nog meer tips