Poets je caravan volgens deze 6 stappen

Je caravan wassen kan een flinke klus zijn. Maar het is wel broodnodig! Je caravan of camper kan namelijk goed vies worden tijdens je vakantietrips naar de kust en bosrijke omgevingen. Insecten, hars, bladeren op het dak, roet, groene aanslag of zwarte strepen. Allemaal hardnekkig vuil wat je moeilijk van je caravan of camper afkrijgt.

Voor de levensduur van je caravan of camper is het belangrijk om hem goed te onderhouden. Dus weg die viezigheid! Je wilt natuurlijk niet op vakantie met een vieze caravan, toch?

Aan slag dus! Hieronder lees je hoe je de caravan weer brandschoon krijgt met behulp van Gently Clean. Pas onderstaand stappenplan en tips toe en je caravan of camper ziet er weer uit als nieuw!

 

Caravan wassen en ontvetten: wat heb je nodig?

● Tuinslang (gebruik liever geen hogedrukreiniger)
● Zachte wasborstel of spons
● Een emmer met water
● Gently Clean
Heb je niet alles in huis? Vind een kampeerwinkel bij jou in de buurt. Gently is verkrijgbaar in ruim 100 kampeerwinkels in Nederland en België.

Waarom Gently Clean gebruiken om je caravan te poetsen?

Gently Clean is een krachtige ontvetter voor elk type caravan of camper, ongeacht het bouwjaar of het materiaal. Het verwijdert niet alleen groene aanslag en zwarte strepen, maar ook ander hardnekkig vuil, zoals vet, olie, inkt en roet.

Caravan poetsen in 6 stappen

Voor we beginnen: gebruik nooit autoshampoo of een hogedrukreiniger. Caravans hebben een veel dunnere laklaag dan een auto. Daardoor kunnen deze middelen onherstelbare schade veroorzaken.

1. Eerst de caravan of camper afspuiten

Pak de tuinslang en spuit eerst de caravan af. Dan komt het losse vuil eraf en wordt het sopwater minder snel vies.

2. Gently Clean doseren

Vul een emmer met water en doe er een scheut Gently Clean in. Gently Clean zit in een handige doseerflacon, voorzien van maatverdeling. Daar kun je heel makkelijk mee doseren. Draai de dop open en knijp in de verpakking om de doseerkamer vol te laten lopen. Hoeveel schoonmaakmiddel je nodig hebt, is afhankelijk van hoe vuil je caravan of camper is.

Ons doseeradvies:
● Erg vuil? Gebruik 300 ml Gently Clean op 3 liter water
● Gewoon vuil? Gebruik 100 ml Gently Clean op 3 liter water
● Niet zo vuil? Gebruik 50 ml Gently Clean op 3 liter water

3. Poets de caravan of camper deel voor deel

Als je begint met het schoonmaken van de buitenkant van je caravan of camper, was dan één kant tegelijk. Zo voorkom je dat Gently Clean indroogt. Als je de hele caravan in één keer inzeept, is de helft al ingetrokken voordat je kunt afspoelen. Indrogen veroorzaakt lelijke vlekken, dus hou het goed in de gaten.
Gebruik een zachte borstel om geen krassen te maken. Je kunt natuurlijk ook een spons gebruiken om je caravan te poetsen.

4. Werk van beneden naar boven

Was je caravan altijd van beneden naar boven. Dit lijkt onlogisch, maar zo voorkom je traanvorming van het vuil op de lak van de caravan. Je wilt hetzelfde stuk toch niet nog een keer wassen?

5. Was je caravan of camper niet in de volle zon

Zoek op een zonovergoten dag een wasplek in de schaduw op. Ook in de volle zon bestaat namelijk de kans op indrogen. En je wilt geen lelijke vlekken op je caravan toch?

6. Direct afspoelen met water

Klaar met inzepen van de caravan of camper? Pak de tuinslang en spoel de schoongemaakte zijde meteen af met water. Zo ontstaan er geen onuitwisbare vlekken op je caravan.

Hoe vaak moet je de caravan poetsen?

Je caravan of camper gaat langer mee als je hem goed onderhoudt. Maar het is niet nodig om hem iedere week met Gently Clean te poetsen. Voor een snelle wasbeurt tijdens het vakantieseizoen gebruik je Gently Wash.

Twee keer per jaar een grondige wasbeurt
Maak je caravan of camper grondig schoon met Gently Clean voordat je hem naar de stalling brengt. Zo voorkom je dat hardnekkig vuil zich in het polyester gaat bijten. Geef je caravan of camper ook een grondige wasbeurt als hem uit de stalling haalt.

Tijdens het kampeerseizoen
Was je caravan of camper tijdens het kampeerseizoen regelmatig met Gently Wash. Met deze hoogglansshampoo verwijder je oppervlakkig vuil en wordt je huis op wielen glanzend schoon.
Is je caravan erg vuil geworden met hardnekkig vuil, zoals zwarte strepen, hars of groene aanslag? Gebruik dan Gently Clean.

Caravan schoon en droog? Tijd om te polijsten

Ziet je caravan of camper er weer pico bello uit? Dan gaan we nu naar de volgende klus. Alleen de caravan wassen met Gently Clean is niet genoeg. Om hechting van vuil tegen te gaan en de caravan of camper te beschermen tegen vuil en weersinvloeden, kun je de caravan polijsten met Gently Polish. Je brengt dan een beschermende laag aan met behulp van Gently Polish. Onze caravanwax beschermt jouw caravan minimaal 6 maanden lang en is te gebruiken op bijna alle oppervlakken en elk type caravan of camper.

 

Waar koop je Gently Clean?

Gently Clean vind je in meer dan 100 kampeerwinkels in Nederland en België. Ga naar verkooppunten en vind een kampeerwinkel bij jou in de buurt.

Bekijk nog meer tips