Caravan of camper poetsen en waxen? Zo doe je dat

Je caravan of camper poetsen en gelijk in de wax zetten, zorgt ervoor dat de caravan beschermd is tegen vuil en weersinvloeden. Bovendien glanst je caravan of camper weer als nieuw. Lees in dit artikel hoe jij je caravan of camper in de wax zet, zodat je op de camping kunt pronken met je mooie schone caravan.

Waarom je caravan of camper poetsen

Een caravan of camper heeft heel wat te verduren tijdens vakantietrips. Je rijdt ermee over modderweggetjes, staat in een bosrijke omgeving of wordt gezandstraald aan de kust. Daarnaast krijgt je huis op wielen ook gewoonweg door gebruik schade aan de buitenkant. Krasjes, verkleuringen of zwarte strepen: je mobiele vakantiehuis wordt er niet mooier op. En dat is zonde. Om de buitenkant van je camper en caravan te beschermen tegen al dat natuurgeweld moet je hem 1 á 2 keer per jaar polijsten met Gently Polish. Door hem in de was te zetten breng je een beschermlaag aan op je caravan of camper. Deze beschermlaag blijft minimaal 6 maanden zitten. Hieronder leggen we uit hoe jij je caravan of camper beschermt.

Wat is Gently Polish?

Gently Polish reinigt en beschermt in één behandeling. De bijzondere samenstelling maakt het oppervlak grondig schoon, krast niet en laat een beschermlaag (waxlaag) achter die minimaal 6 maanden blijft zitten. Deze beschermlaag voorkomt aanhechting van vuil. Gently Polish is te gebruiken op elk type caravan of camper en op zo goed als alle oppervlakken, zelfs op hamerslag.

 

Wat heb je nodig om je caravan of camper te poetsen?

● Vochtige doek of spons
● Een stevige doek met een goede vezelstructuur; bijvoorbeeld een oude theedoek
● Gently Polish

Stappenplan poetsen van je camper of caravan

1. Eerst wassen met Gently Clean

Voordat je begint met het poetsen van je camper of caravan, was je hem eerst goed met Gently Clean. Zo is je mobiele vakantiehuis lekker schoon en blijft de wax goed zitten. Lees hier hoe je de caravan een grondige poetsbeurt geeft.

2. Zorg dat je caravan of camper droog is

Zorg dat de caravan droog is voordat je begint met de camper in de was te zetten. Zit er nog vuil op terwijl je de was gaat aanbrengen? Dan blijft deze altijd zichtbaar onder de beschermende laag. Dat is niet mooi.

3. Aanbrengen op kleine oppervlakken

Schud eerst de fles en breng de Polish aan op een vochtige doek of spons: een eetlepel is genoeg. Wrijf kleine oppervlakken gelijkmatig in. Je hoeft niet hard te wrijven of boenen. Laat de Polish het werk doen. Wanneer je kleine oppervlakken tegelijk behandelt, voorkom je dat Gently Polish indroogt. Wanneer het is ingedroogd moet je veel harder poetsen. Bovendien zal je caravan of camper veel minder glanzen. Doe het dus bij voorkeur ook nooit in de volle zon.

4. Poets je caravan of camper op tot ie mooi glanst

Pak een droge, stevige doek. Poets hiermee het ingewreven stuk van de caravan of camper goed op. Hoe beter je het oppoetst, hoe mooier het resultaat. Ga zorgvuldig te werk en neem de tijd voor deze klus. Klaar? Loop een paar meter achteruit en bewonder je caravan. Wat glanst hij mooi he?

Hoe vaak moet je je caravan of camper poetsen?

Je hoeft je caravan of camper niet zo vaak in de was te zetten. Het is voldoende om 1 á 2 keer per jaar je caravan te polijsten. Zet je caravan of camper in de was voor je hem naar de stalling brengt. Dan blijft hij goed beschermd tegen vuil. In het voorjaar haal de caravan weer uit de stalling. Voordat je op vakantie gaat doe je natuurlijk een grote onderhoudsbeurt. Nadat je binnenkant schoongemaakt hebt, de watertank gereinigd en alle gasleidingen hebt gecontroleerd op gaslekken, was je de buitenkant van de caravan. Zet je caravan dan ook meteen in de was met Gently Polish. Dan glanst hij weer als nieuw en is hij goed beschermd tegen vuil. Zo kun je met een heerlijk fris gevoel op vakantie. Gebruik door het seizoen heen overigens uitsluitend een milde shampoo of reiniger, zoals Gently Wash. Daardoor blijft de aangebrachte beschermlaag in optimale conditie.

 

Waar koop je Gently Polish?

Gently Polish vind je in meer dan 100 kampeerwinkels in Nederland en België. Ga naar verkooppunten en vind een kampeerwinkel bij jou in de buurt.

Bekijk nog meer tips