Ondanks de coronamaatregelen op vakantie?

De zomervakantie is begonnen!

Door de versoepeling van de coronamaatregelen zien kampeerders het kamperen deze zomer weer zitten. In bijna heel Europa zijn de grenzen weer open en kun je weer genieten van je kampeervakantie. In alle landen gelden nog wel de nodige maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Naast het afstand houden tot anderen en het vermijden van grote groepen zijn soms ook mondkapjes verplicht.

Voordat je gaat

Vergeet je niet te controleren of je camping wel open is? Vrijwel alle campings hebben minder capaciteit en de openingstijden kunnen gewijzigd zijn. Heb je al een bestemming voor ogen, reserveer voor de zekerheid de camping dan altijd vooraf. Oh ja, voordat je gaat: de caravan kan natuurlijk altijd een goede poetsbeurt gebruiken. Heb je een reisverzekering? Hou er rekening mee dat repatriëring niet vanzelfsprekend is. En diverse maatschappijen hebben hun voorwaarden aangepast. Informeer van te voren of er wezenlijke veranderingen in je (doorlopende) reisverzekering zijn.

Op zoek naar het laatste nieuws

Ben je op zoek naar de meest actuele reisinformatie omtrent kamperen en de coronamaatregelen? Kijk dan ook even op de website van de ANWB en ACSI. Hier wordt het belangrijkste nieuws voor de kampeerder samengevat, zodat je gerust op pad kunt gaan en weet je waar je rekening mee moet houden als je gaat kamperen.
● Informatiepagina ANWB: klik hier
● Informatiepagina ACSI: klik hier

Daarnaast heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken ook nog een speciale app gelanceerd. Daarover lees je hier meer. Let op: ondanks alle waarschuwingen en aangeboden informatie vanuit Nederland moet je ook de plaatselijke informatie in de gaten houden. Het kan van dag tot dag veranderen dus volg de aanwijzingen op je camping en ga regelmatig bij de receptie langs.

  1. Bubble
  2. Bubble
  3. Bubble
  4. Bubble
  5. Bubble

We hebben nog meer voor je

  1. Bubble
  2. Bubble