Tips-voor-kamperen-in-het-najaar

Tips voor kamperen in het najaar

Gaat u toch nog een keer op pad met de caravan of camper dit jaar? Gently heeft een paar handige tips voor kamperen in het najaar. Want kamperen in de herfst is anders dan in de zomer. Denk bijvoorbeeld aan het wisselvallige weer en dat het buiten eerder donker is. Ga goed voorbereid op pad.

 

Tip 1: Check of de camping is geopend in de herfst
Bij sommige campings eindigt het kampeerseizoen eind september begin oktober. Controleer daarom vooraf of de camping waar u naartoe wilt is geopend. Geen camping op het oog? Het voordeel van kamperen in de herfst, er is altijd wel een plekje vrij.

Tip 2: Koude nachten
U kan er vanuit gaan dat het in de herfst ’s nachts best koud kan zijn. Zorg daarom voor een warme slaapzak. Ook een goede ondergrond kan een verschil maken. U kan bijvoorbeeld een isolatie matje onder uw luchtbed of slaapmat leggen. Dit zorgt er ook voor dat u lekker zacht ligt.

Tip 3: Neem laagjes kleding mee
De temperaturen in de herfst zijn nogal onvoorspelbaar. Overdag kan het nog lekker warm zijn waar het aan het einde van de middag al frisjes begint te worden. Zorg daarom voor laagjes kleding. Dan kan u over uw t-shirt een lekker warm fleece vest dragen. Denk ook aan waterdichte schoenen. De ondergrond is vaak nat en als uw schoenen van binnen nat zijn krijgt u ze niet snel weer droog met het koude weer.

Tip 4: Neem hout mee voor een kampvuur
Wanneer het in de herfst vroeger donker wordt en het sneller afkoelt is een kampvuur natuurlijk extra fijn en sfeervol. Zorg daarom dat u droog hout mee neemt om een vuurtje te stoken. Ook een leuke tip, neem een gietijzeren pan mee. Dan kunt u een lekker maaltijd bereiden op het kampvuur.

Heeft u nog meer handige tips voor kamperen in het najaar?
Stuur ze door naar info@gently.nl dan maken we de lijst met tips voor volgend jaar helemaal compleet.

 

Op de hoogte blijven van alle Gently tips en weetjes? Volg ons dan ook op Facebook.

  1. Bubble
  2. Bubble
  3. Bubble
  4. Bubble
  5. Bubble

We hebben nog meer voor je

  1. Bubble
  2. Bubble