Tips voor zwarte zaterdag

Tips voor zwarte zaterdag

Top drukte in het vakantieverkeer, dat is bij de kampeerders wel bekend. Ook deze zomervakantie zullen er een aantal weekenden zijn waarin het filerijden wordt. Toch van plan om op een van deze drukke zaterdagen te vertrekken? Gently heeft een paar tips voor zwarte zaterdag samengesteld om de rit naar u bestemming wat aangenamer te maken.

 

Tip 1: Neem genoeg eten en drinken mee
Hoogstwaarschijnlijk sta je voor een langere tijd in de file. Hierdoor laat het eerstvolgende tankstation lang op zich wachten. Voorkom honger of dorst en neem zelf genoeg eten en drinken mee. Reist u met huisdieren? Zorg ook dat zij genoeg vocht binnen krijgen.

Tip 2: Laat voor vertrek uw auto of camper checken.
Niks is vervelender om op vakantie auto/camper pech te krijgen. Laat daarom voor vertrek alles checken en voorkom problemen. Een goedwerkende airco tijdens een lange rit kan ook erg aangenaam zijn.

Tip 3: Zorg voor een tolbadge
Nooit meer in de rij bij de tolpoort. In Frankrijk, Spanje, Italiƫ en Portugal kunt u tol betalen met de tolbadge. Hierdoor bespaart u veel tijd bij de tolpoortjes. Een creditcard is ook een snelle manier van tol betalen.

Tip 4: Vertrek niet op een zwarte zaterdag
Misschien wel de beste tip in het rijtje. Blijf thuis op een zwarte zaterdag. Vertrek bijvoorbeeld de vrijdag ervoor of de maandag daarna. Het scheelt u veel tijd, want als u wegrijdt wilt u meteen van de vakantie kunnen genieten in plaats van de meters lange file. Vertrekt u toch op een zwarte zaterdag check dan van tevoren de verkeersinformatie.

Heeft u nog meer handige tips voor zwarte zaterdag?
Stuur ze door naar info@gently.nl dan maken we de lijst met tips voor volgend jaar helemaal compleet.

 

Op de hoogte blijven van alle Gently tips en weetjes? Volg ons dan ook op Facebook.

  1. Bubble
  2. Bubble
  3. Bubble
  4. Bubble
  5. Bubble

We hebben nog meer voor je

  1. Bubble
  2. Bubble