najaarsschoonmaak

De grote najaar schoonmaak doe je zo

Een paar weken in de zon of regen en onderweg naar huis ook nog de botsingen met verschillende insecten. De camper of caravan maakt een hoop mee en nu is het weer tijd om ‘m schoon te maken. Gently heeft wat tips op een rijtje gezet voor het beste resultaat.

Ga om te beginnen niet als een razende aan het poetsen. Het geheim van een goed geslaagde poetsbeurt is dat je er de tijd voor neemt. Afhankelijk van de staat waarin je kampeerauto of caravan verkeert, kan het een hele dag kosten. En een slimme aanpak is wel zo verstandig. Je kan pas echt aan de gang wanneer je alle benodigde schoonmaakmiddelen en accessoires binnen handbereik hebt. Niets is zo vervelend als je halverwege tot de conclusie te komt dat je niet verder kan.

 

De buitenkant

1. Eerst afspoelen
Verwijder eerst het ergste vuil van de buitenkant met een tuinslang of hogedrukreiniger. Kijk wel uit met de hogedrukreiniger: caravans en campers hebben een dunne laklaag.

2. Wielen
Straatvuil en hardnekkig vuil van de remmen verwijder je met een goede velgenreiniger. Inspuiten, laten inwerken en afspoelen.

3. Insecten
Insecten kunnen zich stevig vasthechten aan je auto, camper of caravan. De Gently Insect Remover verweekt de ingedroogde resten waardoor deze gemakkelijk te verwijderen zijn.

4. Wassen
We kunnen nu gaan wassen: om ook de hardnekkigste vuilresten te verwijderen gebruik je Gently Wash. Doe dit niet in de volle zon: dan bestaat de kans op indrogen.

5. Poetsen
Mocht je de camper of caravan in de stalling willen zetten dan kan je deze eerst nog in de was zetten met Gently Polish. Ook hier weer: niet in de volle zon!

 

Tips voor het interieur

1. Desinfecteren
Het is verstandig om het interieur goed te ontsmetten, zeker nu tijdens de coronacrisis. Gebruik uitsluitend speciaal hiervoor ontwikkelde ontsmettingsmiddelen.

2. Bekleding & tapijt
Goed stofzuigen is een eerste begin. Gebruik borstels en poetsdoekjes om je bekleding schoon te maken. Vooral de stoelen in de cabine van de camper kunnen vaak een extra poetsbeurt gebruiken: die worden tijdens de reis veel gebruikt.

3. Glas & kunststof
Op glas, kunststof ramen en andere glanzende oppervlakken komen vette vingers veel voor. Gebruik hiervoor Gently Glass & interior cleaner. Sprayen, schoon wrijven en klaar.

4. Watertank
Het is raadzaam om de watertank en -leidingen eens in de zoveel tijd te reinigen, niet alleen aan het eind of het begin van het seizoen. Gently Tank Cleaner verwijdert kalkaanslag, zeepresten en ander hardnekkig vuil. Vul de watertank met de cleaner, afvullen en in laten werken. Daarna doorspoelen en klaar.

  1. Bubble
  2. Bubble
  3. Bubble
  4. Bubble
  5. Bubble

We hebben nog meer voor je

  1. Bubble
  2. Bubble