najaarsschoonmaak

De grote najaarsschoonmaak

De zomervakantie is nu echt voor iedereen weer voorbij. Gaat u nog kamperen of gaat de caravan of camper alvast de winterstalling in? Met deze tips is de grote najaarsschoonmaak zo gedaan en slaat u geen onderdeel over. Zo zorgt u ervoor dat uw caravan of camper klaar is voor de winterstalling.

Ga om te beginnen niet als een razende aan het poetsen. Het geheim van een goed geslaagde poetsbeurt is dat je er de tijd voor neemt. Afhankelijk van de staat waarin je kampeerauto of caravan verkeert, kan het een hele dag kosten. Daarom heeft Gently een paar tips voor de grote najaarsschoonmaak samengesteld, want een slimme aanpak is wel zo verstandig. Je kan pas echt aan de gang wanneer je alle benodigde schoonmaakmiddelen en accessoires binnen handbereik hebt. Niets is zo vervelend als je halverwege tot de conclusie te komt dat je niet verder kan.

 

Tips voor de buitenkant

1. Eerst afspoelen
Verwijder eerst het ergste vuil van de buitenkant met een tuinslang of hogedrukreiniger. Kijk wel uit met de hogedrukreiniger: caravans en campers hebben een dunne laklaag.

2. Wielen
Straatvuil en hardnekkig vuil van de remmen verwijder je met een goede velgenreiniger. Inspuiten, laten inwerken en afspoelen.

3. Insecten
Insecten kunnen zich stevig vasthechten aan je auto, camper of caravan. De Gently Insect Remover verweekt de ingedroogde resten waardoor deze gemakkelijk te verwijderen zijn.

4. Wassen
We kunnen nu gaan wassen: om ook de hardnekkigste vuilresten te verwijderen gebruik je Gently Wash. Doe dit niet in de volle zon: dan bestaat de kans op indrogen.

5. Poetsen
Mocht je de camper of caravan in de stalling willen zetten dan kan je deze eerst nog in de was zetten met Gently Polish. Ook hier weer: niet in de volle zon!

 

Tips voor het interieur

1. Desinfecteren
Het is verstandig om het interieur goed te ontsmetten. Gebruik uitsluitend speciaal hiervoor ontwikkelde ontsmettingsmiddelen.

2. Bekleding & tapijt
Goed stofzuigen is een eerste begin. Gebruik borstels en poetsdoekjes om je bekleding schoon te maken. Vooral de stoelen in de cabine van de camper kunnen vaak een extra poetsbeurt gebruiken: die worden tijdens de reis veel gebruikt.

3. Glas & kunststof
Op glas, kunststof ramen en andere glanzende oppervlakken komen vette vingers veel voor. Gebruik hiervoor Gently Glass & interior cleaner. Sprayen, schoon wrijven en klaar.

4. Watertank
Het is raadzaam om de watertank en -leidingen eens in de zoveel tijd te reinigen, niet alleen aan het eind of het begin van het seizoen. Gently Tank Cleaner verwijdert kalkaanslag, zeepresten en ander hardnekkig vuil. Vul de watertank met de cleaner, afvullen en in laten werken. Daarna doorspoelen en klaar.

Heeft u nog meer handige tips voor de grote najaarsschoonmaak?
Stuur ze door naar info@gently.nl dan maken we de lijst met tips voor volgend jaar helemaal compleet.

 

Op de hoogte blijven van alle Gently tips en weetjes? Volg ons dan ook op Facebook.

  1. Bubble
  2. Bubble
  3. Bubble
  4. Bubble
  5. Bubble

We hebben nog meer voor je

  1. Bubble
  2. Bubble